Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η αρχή του τέλους τους.
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η αρχή του τέλους τους.

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του 2017 έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότε- ρα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για την υπάρχουσα κυβέρνηση. Το επερχόμενο έτος προβλέπεται καθοριστικό γιατί θα έρθει να αλλάξει ριζικά όχι μόνο την πολιτική σκηνή, αλλά και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών που θα κληθούν να αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά πολύ παραπάνω για το μέλλον αυτής και των επόμενων γενεών.

Ομιλίες σαν αυτή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, δείχνοντας ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο από μία ιδεολογία και πηγάζει από την συνολική ανάγκη της κοινωνίας για αλήθεια, αλλαγή και πραγματική αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που έχει τόσο ανάγκη την ανάσα οξυγόνου από την βαθιά κρίση. Το στοίχημα είναι δύσκολο, περιλαμβά- νει προσωπική και κοινωνική κριτική για τα χρόνια που πέρασαν, χρειάζονται αποφάσεις για αναδιάρθρωση και αλλαγές που λίγοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, επιθυμούμε να πάρουμε στις πλάτες μας.

Θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη που θα τε- λειώσει μια για πάντα το πρόβλημα του νέου που δεν έχει δουλειά και προοπτικές για εξέλιξη, του συνταξιούχου που καθημερινώς δεινοπαθεί και του επιχειρηματία που δεν έχει απολύτως κανένα κίνητρο για πρωτοβουλία. Με το νέο έτος θα πρέπει να αποφασί- σουμε αν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές θα μορφωθούν και θα αξιοποιήσουν αυτές τις γνώσεις στη χώρα που τους τις έδωσε, εάν οι ασθενείς θα βρίσκουν πραγματικό καταφύγιο στο σύστημα υγείας και αν η ασφάλεια της χώρας μας δεν βασίζεται σε τυχαίες συγκυρίες αλλά σε πραγματικές στρατηγικές εξασφάλισής της. Στο χέρι μας και μόνο είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όχι μόνο να συνειδητοποιήσουμε ότι αξίζουμε μία καλύτερη ζωή, αλλά να παλέψουμε έμπρακτα για να την κατακτήσουμε.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ