Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η μόνη ελπίδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η μόνη ελπίδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙ- ΖΑ- ΑΝΕΛ, οι πολίτες βλέπουν τις θυσίες τους να εξαϋλώνονται στο βωμό των αυξημένων φόρων και εισφορών και την οικονομία της καθημερινότητάς τους να επιδεινώνεται.

Βλέπουν την Κυβέρνηση να τους εξαπατά, διανέμοντας ψιχία στους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι είναι τα κατ’ εξοχήν θύματα της αύξησης των έμμεσων φόρων, την ίδια ώρα που «στραγγαλίζει» οικονομικά και τη μεσαία τάξη, με την υπερφορολόγηση και τις εξωφρενικές ασφαλιστικές εισφορές.

Σε μία συγκυρία κατά την οποία κανείς δεν πείθε- ται από τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα για επικείμενη έξοδο από τα Μνημόνια (που πέρα από το αβέβαιων του εγχειρήματος αποκρύπτει τις δεσμεύσεις του για συνέχιση της επιτήρησης και τα νέα μέτρα των οποίων επίκειται η εφαρμογή), η παράταξη της ευθύνης οφείλει για μία ακόμη φορά να προσφέρει διέξοδο στους πολίτες.

Ψηφοφόροι που ουδέποτε μας επέλεξαν στο παρελθόν, σήμερα είναι έτοιμοι όχι απλώς να μας ψηφίσουν αλλά και να μας στηρίξουν ενεργά.

Μπροστά σε αυτήν την προοπτική δεν έχουμε το δικαίωμα να υψώνουμε τείχη διαχωρισμού, η παράταξή μας οφείλει να επιβεβαιώσει την πίστη της στις αρχές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και να εκφράσει τον μεσαίο χώρο, οφείλει επίσης όχι απλώς να μην αποκοπεί από τα λαϊκά στρώματα, αλλά να εκφράσει τις αγωνίες τους και κυρίως να προσφέρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, με μια μεταρρυθμιστική πολιτική και ένα απολύτως εφαρμόσιμο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων. Μόνο με την συμφιλίωση της ελληνικής κοινωνίας με τις μεταρρυθμίσεις και την επιχειρηματικότητα η Ελλάδα είναι δυνατόν να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ευθύνη μας είναι ιστορική, χωρίς διχαστικές κραυγές και χωρίς να υποκύπτουμε στον πειρασμό της μίμησης των λαϊκιστικών μεθόδων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλουμε με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματός μας να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι δεν βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ