Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ναι σε όλα και σε όλους!
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ναι σε όλα και σε όλους!

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Τι σχέση έχει ένα μέχρι πρότινος στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με τους αριστερόστροφους του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη συζήτηση, μια συζήτηση που μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, αρκεί να γίνεται η δουλειά, δηλαδή να ψηφίζονται τα νομοσχέδια με συνοπτι- κές διαδικασίες και δεν πειράζει για τα ιδεολογικά ανακατέματα που μπορεί να χαλάνε τη… συνταγή της «πρώτης φοράς Αριστερά», αλλά κρατάνε αναλλοίωτη τη συνταγή της εξουσίας. Ο κοινοβουλευτικός στρατός της συγκυβέρνησης μετρά στις τάξεις του πρώην ΠΑΣΟΚους (η μεγαλύτερη ομάδα που εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ), πρώην Νεοδημοκράτες (από ένα πολύ μακρινό κάποτε, τότε που ο κ. Π. Καμμένος ήταν στη Ν.Δ.), αρκετούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και λίγους αριστερούς (οι υπόλοιποι βρίσκονται στη ΛΑΕ).

Από προχθές έχει και την κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, η οποία μάλιστα είχε ανεξαρτητοποιηθεί το καλοκαίρι του ‘17, επειδή η πορεία της στην Ένωση Κεντρώων δεν ήταν αυτή που είχε οραματιστεί, ισχυριζόμενη πως δεν άντεχε άλλο σε ένα κόμμα που ήταν ασυντόνιστο και χωρίς συνεργάτες.

Έτσι, βρέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ που από συ- ντονισμό σκίζει και από συνεργάτες μετακλητούς έχει τόσους που περισσεύουν. Καλά έκανε η κ. Μεγαλοοικονόμου και άλλαξε «πολυκατοικία», δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που κάνει μεταγραφή σε άλλο κόμμα, υπάρχουν μάλιστα συνάδελφοί της που έχουν στηρίξει την πολιτική τους επιβίωση αποκλειστικά και μόνο στις εναλλαγές κομμάτων, τις οποίες βέβαια αποφάσιζαν την κατάλληλη στιγμή (λίγο πριν εξαφανιστούν).

Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει «ναι σε όλα και σε όλους», άλλωστε, άσπρη γάτα, μαύρη γάτα… δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ