Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Οι δεσμεύσεις μας για τη δραστική μείωση της φορολογίας
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Οι δεσμεύσεις μας για τη δραστική μείωση της φορολογίας

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Το άθροισμα της επιβάρυνσης φόρων και εισφορών είναι σήμερα μη διαχειρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Το αμέσως επόμενο διάστημα μία τολμηρή και οριστική ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, με κεντρικό στόχο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους που ασφυκτιούν από χρέη.

Δίνουμε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, θα έχει ως έδρα το Μαξίμου, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η πραγματική οικονομία είναι μία εικόνα ζοφερή που αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δεν έχει καμία σχέση με την ωραιοποιημένη κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Κυβέρνησης.

Η χώρα μας έχει χάσει τρία χρόνια αναπτυξιακής προοπτικής από τραγικές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να έχει ουσιαστικά παραλύσει και οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ρευστότητας.

Οι επιχειρηματίες σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική, την οποία μπορεί να εκφράσει μόνο η Νέα Δημοκρατία η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρείτε, την τόνωση της ρευστότητας, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε.

Ο δρόμος που προτείνουμε είναι ένας δρόμος ο οποίος βάζει πάντα στο επίκεντρο τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Η οικονομική πολιτική της ΝΔ είναι μια πολιτική η οποία θέλει να βρεθεί κοντά στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς καθώς θέλουμε να συνεισφέρουμε και εμείς ώστε να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα.

Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας