Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο κύκλος της λάσπης
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο κύκλος της λάσπης

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Ουδείς αμφισβητεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα μείζον σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, μέρος του οποίου αφορά και την Ελλάδα. Το σκάνδαλο έγκειται στη χρησιμοποίηση από την εταιρεία παράνομων και αθέμιτων πρακτικών για την προώθηση των προϊόντων της.

Αναζητούνται τα κυκλώματα ιατρών και κρατικών λειτουργών που συνέπρατταν σε αυτές τις πρακτικές όπως και τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρθηκε μόνο για την τελευταία πτυχή του σκανδάλου, με μεθοδεύσεις που αναδύουν οσμή χειραγώγησης και της Δικαιοσύνης, «επικήρυξε» δέκα πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι βέβαιο ότι η προανακριτική επιτροπή στην οποία τελικά παραπέμφθηκαν, αφού διερευνήσει, σε έναν μήνα το σκάνδαλο που ερευνά το FBI για δύο χρόνια, θα αποφανθεί ότι τα αδικήματα που κατηγορούνται έχουν παραγραφεί.

Θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο και θα μείνουν έτσι υπόδικοι μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Το αφήγημα του «νέου και άφθαρτου» απέναντι στους «παλιούς και φθαρμένους» δεν αποδίδει πλέον, ο «μπαξεβανισμός» αναδείχθηκε σε ανώτατο στάδιο του «αυριανισμού».

Όσο για το «λευκό πολιτικό και ποινικό μητρώο» που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ας μην προτρέχει, βαρύνεται με το τρίτο και οδυνηρότερο μνημόνιο.

Όλων τα χέρια είναι καθαρά πριν αγγίξουν το μέλι της εξουσίας, ο έλεγχος γίνεται μετά την απομάκρυνσή τους από αυτήν.

Όσο ο Τσοχατζόπουλος ήταν στην εξουσία, ουδείς τον είχε κατηγορήσει, αντίθετα, πολλά από τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συγχρωτίζονταν μαζί του, γιατί ήταν ο εκφραστής της «κυβερνώσας Αριστεράς».

Ο κύκλος της λάσπης που άνοιξε ο Τσίπρας δεν θα αφήσει κανέναν αλώβητο, ωφελημένοι θα είναι μόνο εκείνοι που απεργάζονται το τέλος της Πολιτικής και της Δημοκρατίας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ και επιχειρηματίας