Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Τα βλήματα του Πάνου Καμμένου
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Τα βλήματα του Πάνου Καμμένου

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Μετά τις διαβεβαιώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να κρύψει, ο Νίκος Φίλης έρχεται να θέσει τον ανθρωπιστικό παράγοντα στην αγοραπωλησία όπλων στην Σουηδική Αραβία, ο οποίος και απασχολεί πολλούς στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το εάν η συμ- φωνία χρεώνεται πολιτικά σε κάποιους ο κ. Φίλης σημείωσε: «κανείς δεν βγάζει την ουρά του απ’ έξω από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όλοι τα έχουν ψηφίσει. Πιθανόν κι εγώ να ψήφιζα υπέρ πριν τα γεγονότα.

Να πουλήσει αλλού η χώρα μας τα όπλα και όχι εκεί που σκοτώνουν αμάχους. Τα όπλα τα χρειάζονται οι χώρες όχι για να σκοτώνουν αμάχους αλλά για να στήσουν το οπλοστάσιό τους. Το δικό μας δόγμα είναι η αποτροπή επίθεσης. Το να πουλάμε όπλα σε χώρες με επιθετικό δόγμα είναι έξω από τα δεδομένα της χώρας μας».

Όλα τα ωραία που είπε ο κ. Φίλης αποδεικνύουν περίτρανα πόσο δυνατή είναι η έλξη της καρέκλας εξουσίας.Ο κ. Φίλης παραδέχθηκε πως ίσως να συμφωνούσε με την πώληση όπλων σε χώρα που σκοτώνει αμάχους, αλλά τελικά δεν το κάνει «μετά τα γεγονότα». Ποια είναι τα γεγονότα; Μα φυσικά το ότι η αγοραπωλησία πήρε διαστάσεις.

Και τι κάνει ένας ΣΥΡΙΖΑίος στην εξουσία όταν τον «κοιτά» ο κόσμος; Φορά το αριστερό προσωπείο και ρητορεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απο- δεικνύουν πόσο χαμηλά έχουν στην εκτίμησή τους τον Έλληνα πολίτη, ψηφίζουν τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια της εξουσίας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ.