Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Χάθηκε το φιλότιμο
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Χάθηκε το φιλότιμο

 

 

 

 

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Από την υπόθεση Αντωνοπούλου το Μαξίμου επιχείρησε να προσπεράσει το θέμα τηρώντας σιγή ασυρ- μάτου για τέσσερις ολόκληρες ημέρες από τη στιγμή που ο Ελεύθερος Τύπος το ανέδειξε. Την πέμπτη ημέρα και αφού οι αντιδράσεις είχαν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας, αναγκάστηκε να απαντήσει με την «τηλεφωνική δυσαρέσκεια» του Πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι δεν περίμεναν να λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα, πιστεύοντας πως το «ηθικό πλεονέκτημα της αρι- στεράς» φτάνει και περισσεύει για να σκεπάζει τέτοιου είδους «ατυχήματα».

Είναι προφανές πως αν δεν υπήρχε δημοσιογραφική συνέχεια του θέματος, η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να κουνήσει την αν. υπουργό Εργασίας από τη θέση της και εκείνη δεν είχε κανένα σκοπό να παραιτηθεί.

Υπό το κράτος πανικού για το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που επλήγη από την υπόθεση επιδότησης του ενοικίου της κυρίας Αντωνοπούλου στο Κολωνάκι, αποφάσισαν να καταργήσουν εντελώς τη σχετική διάταξη! Έτσι, μαζί με τα ξερά, καίνε και τα χλωρά. Η διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την κάλυψη εξόδων διαμονής των βουλευτών της περιφέρειας που δεν έχουν οικία στην Αττική και που επεξέτεινε τους δικαιούχους και μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης, δεν είχε κάτι μεμπτό παρά μόνο ότι δεν έθετε εισοδηματικά κριτήρια (όπως έχουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα), ούτε είχε καθορίσει ανώτατο ποσό κάλυψης, που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Με την πλήρη κατάργηση της διάταξης πολύ απλά αδικούνται κάποιοι συνάδελφοι της κ. Αντωνοπούλου, που αν και δεν έχουν την περιουσία της ιδίας και του συζύγου της Δ. Παπαδημητρίου, θα αντιμετωπίζονται πλέον το ίδιο. Βέβαια θα πουν πολλοί πως μικρό το κακό. Ας προσπαθήσουν και εκείνοι να τα βγάλουν πέρα όπως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διορίζονται σε νησιά και καλούνται να ζήσουν με 800 ευρώ τον μήνα. Οι ίδιοι άνθρωποι, τη στιγμή που βγάζουν σπίτια στους πλειστηριασμούς, που περικόπτουν το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, που κόβουν ακόμη και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από τους αδύναμους, οι ίδιοι παίρνουν επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα. Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για τους πολίτες. Αποδεικνύουν ότι χάθηκε το φιλότιμο. Αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Επιβεβαιώνεται, τελικά, η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του στο δρόμο της ηθικής απαξίωσης για να μην πούμε κατάντιας γιατί αυτή μάλ- λον είναι η ακριβέστερη λέξη για να περιγράψει το τελευταίο αυτό κρούσμα ανηθικότητας της κυβέρνησης.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ και επιχειρηματίας