Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Έρχεται… πολιτική αλλαγή
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Έρχεται… πολιτική αλλαγή

*Του Ευθύμη Καρανάσιου

Όσο πλησιάζει η χώρα στις εκλογές και στην πολιτική αλλαγή τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των αγορών, καθώς προεξοφλείται ότι σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα έχει αποκτήσει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μία πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών και δημιουργίας θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Η πραγματικότητα αυτή, την οποία αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότεροι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας κάνει να εντείνουμε και τις δικές μας πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα με το βλέμμα στην ανάγκη να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη την επόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και την έναρξη της διαδικασίας για έκδοση 10ετούς ομολόγου η οποία εντάσσεται επίσης στο γενικότερο κλίμα των αυξημένων προσδοκιών που δημιουργεί η βεβαιότητα για επερχόμενη πολιτική αλλαγή, αλλά και για αυξημένη εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αγορές προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση αυτό το σκεπτικό θεωρώ πως είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η έναρξη της διαδικασίας για το 10ετές ομόλογο. Ο θετικός αντίκτυπος που έχει η επικείμενη αλλαγή κυβέρνησης δεν συνιστά εκτίμηση που γίνεται μόνο από εμάς, αλλά επισημαίνεται πλέον από ολοένα και περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από ξένους επενδυτές, καθώς και από τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Η εκλογική δυναμική του κόμματός μας επιβεβαιώνεται πάντως όχι μόνο από την εικόνα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και καταδεικνύει πως ούτε το κύμα κυβερνητικής παροχολογίας είχε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από πραγματικές κάλπες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είναι σημαντική όχι μόνο γιατί σε μία ακόμη κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας