Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Δημογραφικό-Οι στρατηγικοί άξονες της Ν.Δ.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Δημογραφικό-Οι στρατηγικοί άξονες της Ν.Δ.

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Στην ενσωμάτωση των μεταναστών βρήκε τη λύση της δημογραφικής βόμβας που μικραίνει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . Σε ένα μείζον θέμα που απαιτεί συναίνεση, εθνική συστράτευση και σύνθεση, ο απερχ1όμενος πρωθυπουργός προτιμά να κινείται με μικροκομματική λογική αυτοδοξάζοντας τις πολιτικές που εφαρμόζει, όπως τα σχολικά γεύματα, «ξεχνώντας» τα επιδόματα που περιέκοψε πέρυσι σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και υποστηρίζοντας ότι «για τα παιδιά που μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φταίει ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι δημόσιοι και ιδιωτικοί σταθμοί»!

Ο πληθυσμός της πατρίδας μας μειώνεται, από τα 11,1 εκατομμύρια το 2011, βρεθήκαμε πέρυσι στα 10,7 εκατομμύρια και αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν, οι Έλληνες θα περιοριστούμε στα 8,9 εκατομμύρια μέχρι το 2050 και στα 7,3 εκατομμύρια μέχρι το 2080. Η πρότασή μας είναι ένα σχέδιο τεσσάρων κατευθύνσεων που περιλαμβάνει: Την μείωση του οικονομικού βάρους για την απόκτηση παιδιού. Την στήριξη των εργαζόμενων γονέων, κυρίως των γυναικών που σηκώνουν σήμερα το μεγάλο βάρος της ανατροφής των παιδιών. Την επιστροφή των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα και Την τη διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος.

Δεσμευόμαστε ότι θα θεσπίσουμε άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας, αφορολόγητο αυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και πρόσθετα κίνητρα σε ζευγάρια που τεκνοποιούν νωρίτερα από τα τριάντα χρόνια της γυναίκας. Την υπαγωγή όλων των βρεφικών ειδών, υγιεινής και πρώτης ανάγκης και για τις μητέρες, στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ελεύθερη επιλογή της γυναίκας να ορίσει εκείνη τον χρόνο της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας, προστασία της από απόλυση για τους είκοσι τέσσερις μήνες, αντί των δεκαοκτώ μετά τον τοκετό, δημιουργία ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία θα περιμένουν όσες μητέρες επιστρέφουν στην εργασία μετά από τη διακοπή για την ανατροφή τέκνων. Τέλος ενίσχυση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων και επαναφορά όλων των ποσών που ελάμβαναν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και έκοψε πέρυσι η κυβέρνηση.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας