Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Είναι αργά πια για διαζύγιο
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Είναι αργά πια για διαζύγιο

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Είναι αστείο το γεγονός ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως εξεπλάγησαν από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Ουάσιγκτον.

Αρκετοί, μάλιστα, θεωρούν πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. βλάπτει σοβαρά τη χώρα, καλά τώρα το ανακάλυψαν; όταν από το βήμα της Βουλής καθύβριζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως… γερμανοτσολιάδες που ψήφιζαν τα μνημονιακά μέτρα στα… τέσσερα, όταν το κόμμα του διακινεί διαρκώς «ψεκασμένες» θεωρίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, δεν είχαν πάρει χαμπάρι;Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά ποιος είναι ο Πάνος Καμμένος πολύ πριν γίνει ο γάμος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ, Οι όρκοι της συμμαχίας Τσίπρα – Καμμένου έχουν ανανεωθεί πολλάκις από τους δύο συγκυβερνήτες.Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να βγάλει… καπνούς από αυτά που λέει ο υπουργός Αμυνας;

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι αναγκασμένοι από την πραγματικότητα να δημιουργήσουν οι ίδιοι της συνθήκες μιας εικονικής ρήξης.Το είπαμε, μόνο έτσι έχουν την ψευδαίσθηση πως θα σβήσουν τα όσα αλλοπρόσαλλα έκανε αυτή η αριστερο-ακροδεξιά συμμαχία που συγκυβερνάει εδώ και τέσσερα χρόνια, μόνο έτσι πιστεύουν πως θα διασωθούν. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει πως στα επεισόδια του σίριαλ που θα έρθουν μετά την πτώση της κυβέρνησης να βρεθούν πραγματικά αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον, τότε έτσι κι αλλιώς θα έχει τελειώσει το σόου.

Τότε, θα μπορούν και δυο-τρεις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. να μεταγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Τότε, μέσα στη δίνη του προεκλογικού αγώνα, μπορεί να μάθουμε και αποκαλύψεις αλά Βαρουφάκη από τον Πάνο Καμμένο. Ότι και να κάνουν όμως , δεν θα καταφέρουν να αποποιηθούν τις ευθύνες για τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους. Έμειναν τέσσερα χρόνια αγκαλιασμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Είναι αργά πια για δάκρυα και για… διαζύγιο.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας