Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Επίδομα κάλπης
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Επίδομα κάλπης

Από μια κυβέρνηση που δεν είχε πρόβλημα να εγκαινιάσει το Μετρό Θεσσαλονίκης δύο φορές, την πρώτη με ένα μουσαμά που είχε τον ρόλο εικονικού εκδοτηρίου και τη δεύτερη με ένα ακίνητο βαγόνι χωρίς σταθμό, δεν θα περίμενε κάποιος να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια το ζήτημα των συντάξεων. Ο Τσίπρας στην προσπάθειά του να μειώσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα δώσει σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους 13η σύνταξη.

Και από την Παρασκευή που οι δικαιούχοι πήγαν στα ATM να δουν τι λεφτά μπήκαν στους λογαριασμούς τους αποκαλύφθηκε πλήρως η αλήθεια. Συνταξιούχοι των 800 και 1.000 ευρώ έλαβαν από 250 έως 350 ευρώ και, όπως είναι φυσικό, έγιναν έξαλλοι με το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πει εξ αρχής ότι θα δώσει ένα “βοήθημα” αλλά πλέον όλοι στο Μαξίμου έχουν εθιστεί στο ψέμα και στην προπαγάνδα, για αυτό και βάφτισαν το επίδομα κάλπης σε 13η σύνταξη και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργή των συνταξιούχων, που τελικά θα πάρουν τα λεφτά και θα “μαυρίσουν” τον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οι περισσότεροι που σήμερα έχουν καταλάβει τα γραφεία του Μαξίμου γνωρίζουν ότι το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κουβαλούν χάρτινες κούτες με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Όμως αυτό που συμβαίνει είναι η καθημερινή διαστροφή της πραγματικότητας και όχι μόνο στο θέμα των συντάξεων. Στην οικονομία έχουμε χάσει πάνω από 15 μονάδες ανάπτυξης λόγω του τρίτου μνημονίου και της υπερφορολόγησης αλλά ο Τσακαλώτος θριαμβολογεί.

Στις κάλπες της Κυριακής οι Συριζαίοι είναι ικανοί να χάσουν με εφτά μονάδες και να βγουν στους δρόμους γιατί δεν επιβεβαιώθηκαν τα παλαιότερα γκάλοπ των 12 μονάδων. Κατά βάση θα πανηγυρίζουν γιατί θα μείνουν στις καρέκλες τους μέχρι τον Οκτώβριο. Η απάντηση θα δοθεί στις κάλπες και το ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα σαρώσει τα πάντα.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας