Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ζητούμενο η ενότητα.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ζητούμενο η ενότητα.

Ύστερα από τα τόσα δεινά που έχει περάσει ο ελληνικός λαός στην πορεία της Ιστορίας λόγω της διχόνοιας που ορισμένες φορές κατέληξε στις τραγωδίες των εμφυλίων, θα περιμέναμε ότι η ενότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη.

Δυστυχώς η εμφυλιοπολεμικού τύπου ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται και ο κίνδυνος του διχασμού είναι υπαρκτός.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για νέα διχαστικά μέτωπα και μόνο ενωμένη μπορεί να προχωρήσει μπροστά, όπως τονίζει συνεχώς ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι λογικές «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» που έσπειραν το μίσος στην κοινωνία και έθρεψαν φαινόμενα βίας και ανομίας δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πληρώνεται ακριβά από τους πολίτες και όσοι υπόσχονται «μαγικές λύσεις» θέλουν να εξαπατήσουν για ακόμη μια φορά το λαό. Για αυτό λοιπόν το πολιτικό σύστημα πρέπει να εγκαταλείψει διχαστικές πρακτικές και δόγματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εξόντωση των αντιπάλων.

Ωστόσο, τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς βρισκόμαστε σε μία εν δυνάμει προεκλογική περίοδο, βλέπουμε πολλά κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ακραία διχαστικό λόγο σε μία προσπάθεια να συσπειρώσουν τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα έχει επιτυχία η προσπάθειά τους διότι δεν έχουν λάβει τα μηνύματα της κοινωνίας που απαιτεί από τον πολιτικό κόσμο προτάσεις και θέσεις για την επόμενη ημέρα και όχι άλλες κοκορομαχίες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Τον Νοέμβριο του 1942 οι αντάρτες του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ έδρασαν από κοινού προκειμένου να πλήξουν τον κατακτητή.

Θα πρέπει να διαφυλάξουμε το μήνυμα εκείνης της περιόδου και όχι του εμφυλίου που ακολούθησε, ώστε να μην επιβεβαιωθούν οι κακεντρεχείς που δηλώνουν ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού.

Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα μετρηθούν από την κοινωνία, χωρίς δικαιολογίες και κομματικές παρωπίδες.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας