Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η αλήθεια είναι πάνω από το ψέμα
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η αλήθεια είναι πάνω από το ψέμα

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουν να αφουγκράζονται τις δυνάμεις της κοινωνίας, όπως ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, είχαν εισηγηθεί εγκαίρως στον πρωθυπουργό να διενεργηθούν οι εθνικές εκλογές μία εβδομάδα πριν από τις ευρωκάλπες. Είχαν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διαθέτει ένα ισχυρό πολιτικό διακύβευμα, θα οδηγείτο σε βαριά ήττα και ήθελαν να προλάβουν τις εξελίξεις.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας θέλησε να εξαντλήσει κάθε μέρα εξουσίας, υποεκτιμώντας τη δυναμική του Μητσοτάκη αλλά και τις συνέπειες της οικονομικής του πολιτικής στους φορολογούμενους. Πίστεψε ότι οι δημοσκόποι θα πέσουν και πάλι έξω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μία ελεγχόμενη ήττα, περιμένοντας τη ρεβάνς για το φθινόπωρο. Ο πολιτικός του σχεδιασμός, τυφλωμένος από την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, έκανε όσα λάθη μπορούσε στην προεκλογική περίοδο. Ενώ ο Μητσοτάκης είχε ένα ξεκάθαρο διακύβευμα για τις κάλπες των ευρωεκλογών δίνοντας χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας πότε τις υποβάθμιζε σε «δημοσκόπηση» και πότε τις χαρακτήριζε «ψήφο εμπιστοσύνης».

Η σύγχυση του Μαξίμου έγινε φανερή σε όλους όταν την περασμένη εβδομάδα άρχιζε να μοιράζει επιδόματα και να υπόσχεται «πενηντάρικα» στους συνταξιούχους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος νικητής των ευροεκλογών και βάζει τις βάσεις για έναν θρίαμβο στις 30 Ιουνίου γιατί έμεινε πιστός στις θέσεις του. Δεν υποσχέθηκε παροχές, τις οποίες δεν μπορεί να υλοποιήσει, τίμησε την υπόσχεσή του στους πολίτες ότι θα τηρήσει τη συμφωνία αλήθειας. Και όπως γνωρίζουμε, η αλήθεια είναι πάντα πιο δυνατή από το ψέμα.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας