Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η τελευταία ευκαιρία
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η τελευταία ευκαιρία

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Μπαίνουμε πλέον σε προεκλογική περίοδο, όπως αναγνωρίζουν ακόμα και οι βουλευτές της συμπολίτευσης και όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες τόσο πιο σαφής γίνεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει στον κρατισμό και παρότι υποτίθεται πως ευαγγελιζόταν το νέο, επέλεξε να εφαρμόσει τις πιο φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, βγαλμένες από τη δεκαετία του ’80, με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τους διορισμούς ημετέρων για τη συντήρηση ενός κομματικού, πελατειακού κράτους, αλλά ακόμα και στα σκάνδαλα, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ΔΕΠΑ.

Όλα αυτά έχουν επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες και έχουν ζημιώσει τη χώρα, η οποία είναι φανερό ότι χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με τους βασικούς άξονες για την αναγκαία επανεκκίνηση:

Λιγότεροι φόροι, λιγότερα βάρη στην οικογένεια, στήριξη της μεσαίας τάξης και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, ώστε να μη μείνει κανείς αποκλεισμένος, όπως συμβαίνει σήμερα με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, διότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η μεσαία τάξη διαλύθηκε και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι.

Εμείς ενδιαφερόμαστε για όλους και γι’ αυτό θα ρίξουμε το βάρος της πολιτικής μας στην ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας και την προστασία των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Η ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών αποτελεί και τη βασική γραμμή στην πολιτική ατζέντα μας, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών, η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία.

Είναι δέσμευση μας η αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και η βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, που αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης παρέμβασης της Ν.Δ. για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Αυτά, μαζί με τη μείωση των φόρων και των εισφορών, την προστασία των εισοδημάτων και της πρώτης κατοικίας, τη στήριξη των ανέργων και την άρση των εμποδίων για επενδύσεις, είναι οι αναγκαίες κινήσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών και την τόνωση της αγοράς, όπως επίσης και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε γιατί ούτε χρήματα υπάρχουν σήμερα ούτε άλλος χρόνος για χάσιμο.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας και π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας.