Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο συνεπέστερος μνημονιακός
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο συνεπέστερος μνημονιακός

Δημιουργείται στη χώρα ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής, το οποίο θα εκφραστεί στις επόμενες εκλογές σε όλη την Ελλάδα.

Η πρόταση της Ν.Δ. για το μέλλον της χώρας είναι αναπτυξιακή, έχει στην πρώτη γραμμή τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αφορά όλους τους πολίτες και πρωτίστως τους πιο αδύναμους και τους πιο φτωχούς, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και είναι η μόνη ρεαλιστική και μετρήσιμη ελπίδα για το αύριο.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνδέσει την πραγματική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι με την επιζήμια για τη χώρα τετραετή παραμονή του στην εξουσία, αλλά με τις 100 ημέρες από την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ομολόγει την παταγώδη αποτυχία του, διότι πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς έναν πρωθυπουργό που επί της ουσίας ομολόγησε ότι θέλει να ξεχαστούν τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Ο κ. Τσίπρας είναι όχι μόνον ο μακροβιότερος, αλλά και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Αυστηρή απάντηση θα λαμβάνουν και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το κοινωνικό μέρισμα.

Αφού για ένα σχεδόν χρόνο διέλυσε την οικονομία και φορολόγησε τα πάντα, έρχεται τον Δεκέμβριο να δώσει ψίχουλα μπροστά σε αυτά τα οποία έχει πάρει.

Πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα.

Έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση. Η χώρα με τον κ. Τσίπρα περιμένει στο τέλος του χρόνου με το χέρι τεντωμένο για να λάβει το επίδομα.

Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει -έστω και στο ελάχιστο- τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας