Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Παραμ - Ιθάκη
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Παραμ - Ιθάκη

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του από την Ιθάκη ανακοίνωσε το «τέλος των Μνημονίων», θέλοντας να συμβολίσει τη λήξη της «Οδύσσειας του λαού».

Όμως, 3,5 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., οι πολίτες δεν θέλουν άλλα ψέματα, έχουν καταλάβει ότι μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν και ότι όσοι τις υπόσχονται τελικώς ανεβάζουν στα ύψη το λογαριασμό που πληρώνουν όλοι και ιδίως οι ασθενέστεροι.

Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας και τελικώς με την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 επιβάρυνε την οικονομία και τους φορολογούμενους με ένα ποσό περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εάν πραγματικά ο πρωθυπουργός είχε καταλάβει τα λάθη του και είχε αναγνωρίσει ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στοίχισαν στην Ελλάδα, έπρεπε να ξεκινήσει το διάγγελμά του με μία ειλικρινή συγνώμη για την αχρείαστη και δαπανηρή περιπέτεια του α’ εξαμήνου, την οποία θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Δυστυχώς όμως το κλίμα που δημιουργεί το Μαξίμου παραπέμπει πάλι σε «αυταπάτες».

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους διαλαλώντας ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια όταν οι άλλοι με τις πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ενώ η κυβέρνηση χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της έχει ψηφίσει νέο γύρο επώδυνων μέτρων για τη διετία 2019-2020, οι υπουργοί άρχισαν να μοιράζουν χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

Θεωρώ άδικα και υφεσιακά τα μέτρα της μείωσης των συντάξεων και της περικοπής του αφορολόγητου ορίου τα οποία ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μακάρι να μην εφαρμοσθούν αλλά η σημερινή κυβέρνηση είναι πολιτικά αδύναμη για να διαπραγματευθεί με επιτυχία την ακύρωση των υπογραφών της.

Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς η Οδύσσεια του λαού συνεχίζεται λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, η Ιθάκη απαιτεί αλήθειες, ειδάλλως οι κινήσεις εντυπωσιασμού καταλήγουν σε παραμ-Ιθάκη.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας