Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Παραταξιακή συνείδηση
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Παραταξιακή συνείδηση

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Ο κόσμος της Ν.Δ. πιστεύει στη νίκη σε όλες τις κάλπες και αυτή η αίσθηση είναι διάχυτη παντού, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξυπνήσει την «παραταξιακή συνείδηση» της Κεντροδεξιάς και η συμμετοχή στις κάλπες θα είναι μαζική. Η Ν.Δ. οδεύει στις κάλπες όχι μόνο ενωμένη, αλλά κυρίως προσηλωμένη στις απαιτήσεις των πολιτών για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να μην αναφερθεί ούτε μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα. Η πραγματική μάχη θα δοθεί μετά τις κάλπες κόντρα στα προβλήματα των πολιτών, αυτό το ξέρουν όλοι στην Πειραιώς.

Η εκδήλωση για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές έδειξε ότι πλέον το δυναμικό του κόμματος εμπλουτίζεται με ανθρώπους που ασχολούνται πρώτη φορά με την πολιτική και έχουν διακριθεί στον επαγγελματικό τους βίο ή στην επιστημονική τους διαδρομή. Τα 42 πρόσωπα του ψηφοδελτίου ανέλυσαν μέσα σε λίγα λεπτά ο καθένας τις θέσεις τους και το όραμά τους για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αλληλομαχαιρώματα για τον Κουρουμπλή γίνονται πλέον δημοσίως. Το Μαξίμου δεν έχει αφήσει λάθος που να μην το έχει κάνει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακόμη μαδάει τη μαργαρίτα για το εάν θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες ή θα εξαντλήσει την τετραετία, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, με κυριότερο την έλλειψη διακυβεύματος.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης ασχολείται με θέματα που αφήνουν ασυγκίνητους τους ψηφοφόρους, το τελευταίο ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους του μόχθου είναι εάν θα υπάρξει προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τζουμάκα και τον Ραγκούση. Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου δεν σημαίνει τίποτα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όταν δεν συνοδεύεται από ελαφρύνσεις στο ιδιωτικό χρέος προς εφορία και Ταμεία.

Οι εργαζόμενοι των 600 ευρώ εξακολουθούν να πληρώνουν 24% ΦΠΑ στα τρόφιμα, παρά τη «γέφυρα» του Μαξίμου με τον Θεοχαρόπουλο και την Κουντουρά. Όλα δείχνουν ότι στην τελική ευθεία προς τις κάλπες για τις ευρωεκλογές η Ν.Δ. μπαίνει συσπειρωμένη και με ξεκάθαρο διακύβευμα να φύγει η κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε συντροφικούς τσακωμούς για τους εναγκαλισμούς με τον Αμβρόσιο και σε διλήμματα που βρίσκονται μακριά από τις προτεραιότητες της κοινωνίας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας