Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Πολιτική αλλαγή
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Πολιτική αλλαγή

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Η νέα χρονιά που ξεκίνησε βρίσκει την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή.

Τον Μάιο θα διενεργηθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι πολύ πιθανό να στηθούν ταυτόχρονα, αν όχι νωρίτερα και οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, ενώ η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης εκπνέει τον Σεπτέμβριο.

Με τους πολίτες να αδυνατούν να σηκώσουν τα βάρη από τους δυσβάστακτους φόρους, την οικονομία να έχει βαλτώσει και να παραμένει χωρίς χρηματοδότηση, τα εθνικά θέματα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς, είναι φανερό ότι η Ελλάδα προσδοκά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Είναι αναγκαία, ώστε η χώρα να ανακάμψει και να βγει από το αδιέξοδο και η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι βέβαιη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει παγιωθεί μια διψήφια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται σταθερά του Αλ. Τσίπρα στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός, ενώ όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων είναι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση, παρουσιάζουν εμφανή αδυναμία να ανταποκριθούν στις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως φαίνεται και από την αύξηση των ιδιωτικών οφειλών, ενώ είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και της δικής τους οικονομικής κατάστασής τους και θεωρούν ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά.

Στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών η κυβέρνηση Τσίπρα βαθμολογείται κάτω από τη βάση, υποβάθμισε την Παιδεία, χειροτέρεψε το σύστημα Υγείας και τις συγκοινωνίες, άφησε ασύδοτη την εγκληματικότητα και τη νεο-τρομοκρατία και ενέτεινε το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές δεν θα είναι μακριά, το βέβαιο είναι ότι οι πολίτες θα δώσουν σε αυτές την απάντησή τους στον Αλ. Τσίπρα, που δεν θα μπορέσει να περιορίσει την ήττα του με όπλο μόνο τους διορισμούς και ως Νέα Δημοκρατία θα κληθούμε μετά τις εκλογές να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας