Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Τους περιμένουν στις κάλπες
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Τους περιμένουν στις κάλπες

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Πριν από 4 χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστά που πλησίαζαν το 70%, ήταν οι μέρες της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση της «αξιοπρέπειας και της ελπίδας», σήμερα ο πρωθυπουργός είναι πέμπτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός, ξεπερνώντας μόνο τον μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του Π. Καμμένο.

Τα μέλη της παρέας του Μαξίμου, νόμιζαν ότι ο αρχηγός τους είναι ανίκητος και ότι οι πολίτες είναι ανίκανοι να αντιληφθούν το μέγεθος της εξαπάτησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, Για αυτό και η κυβέρνηση θα έχει το τέλος που της αξίζει, απαξιωμένη στην κοινωνία, απομονωμένη πολιτικά και έχοντας φορτώσει στις πλάτες των φορολογούμενων βάρη τα οποία κανείς δεν περίμενε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.

Το 2014 αποκαλούσαν «αποστάτες» όσους βουλευτές της αντιπολίτευσης θα ψήφιζαν τον Σταύρο Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν το Σύνταγμα επιτάσσει, για να μη χρησιμοποιήσουμε τη λέξη επιβάλλει, τη συναίνεση κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων για τη συγκεκριμένη εκλογή.

Τώρα παραμένουν στη θέση τους χάρη στις εξουσιοδοτήσεις που έλαβαν από τους 6 πρόθυμους βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη και ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκάλεσε θυμηδία, υπουργοί έγιναν υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά απομεινάρια του Γιώργου Παπανδρέου και μεσαία στελέχη του κομματικού σωλήνα της Κουμουνδούρου.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα ξέφτισε γρήγορα, οι «άσοι» της διαπραγμάτευσης, που θα έσκιζαν τα Μνημόνια και θα καταργούσαν τη λιτότητα, δέχθηκαν τα πάντα και φόρτωσαν τους πολίτες με βαριά μνημονιακά μέτρα.

Δέσμευσαν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια, διέλυσαν τις τράπεζες και τις ξεπούλησαν στα funds με σκανδαλώδεις όρους ανακεφαλαιοποίησης και υπέγραψαν όποιο χαρτί τους έφερε η Μέρκελ. Πλέον κάθε σχέδιο του Μαξίμου είναι καταδικασμένο να αποτύχει, όχι γιατί δεν είναι ικανοί στις ραδιουργίες αλλά γιατί οι πολίτες τους έχουν καταλάβει, μια και καλή και τους περιμένουν στις κάλπες.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας