Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Το «ΑΡΙΣΤΕΡΟ»… δημιούργημα
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Το «ΑΡΙΣΤΕΡΟ»… δημιούργημα

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τους μισθούς στην Ελλάδα δεν επιδέχονται ερμηνειών, ούτε «δημιουργικής ασάφειας». Το 50% των νέων και το 10% του συνόλου των εργαζομένων αμείβονται με 400 ευρώ (392,56 για την ακρίβεια), είτε με μερική είτε με «μαύρη» απασχόληση.

Δουλειές οι οποίες μόνο κανονικές δεν είναι, έτσι η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την καθιέρωση του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ, ο οποίος σε ό,τι αφορά κυρίως τους νέους απλώς… δεν ισχύει! δημιούργωντας την εικονική πραγματικότητα που προπαγανδίζει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν συντρίβεται όχι μόνο από το βίωμα όσων δουλεύουν για 400 ευρώ, αλλά -πλέον- και από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η κυβέρνηση δημιουργώντας το fake news του… κοψίματος των Δώρων και των επιδομάτων, αυτή την εικονική και fake πραγματικότητα, θέλησε να υπερασπιστεί «σκοτώνοντας» ταυτοχρόνως αυτό που λέει η Ν.Δ: την κανονική δουλειά.

Τη δουλειά με όρους, προϋποθέσεις και προοπτική, τη δουλειά που βοηθάει κάποιον να απεξαρτηθεί από τα «επιδόματα ελεημοσύνης», που σήμερα υπάρχουν κι αύριο μπορεί να μην υπάρχουν, τα επιδόματα που «συντηρούν» την πραγματικότητα των μισθών πείνας, που «κατάφερε» και «πέτυχε» να εξαπλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς εργασίας, σμπαραλιάζοντάς την. Το «ΑΡΙΣΤΕΡΟ»… δημιούργημα δεν αντέχει σε οποιαδήποτε σύγκριση με την κανονική δουλειά, για την οποία μιλά όχι μόνο ο Κ. Μητσοτάκης αλλά κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος.

Ποιός θα διαλέξει μια ανασφάλιστη δουλειά για 400 ευρώ το μήνα, αντί μιας κανονικής δουλειάς; Κανένας, εκτός από ελάχιστους, οι οποίοι έχουν κι άλλη μαύρη δραστηριότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία ασφαλώς θέλει μια κανονική δουλειά, με σταθερότητα και προοπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, όπως δεν έχει σχέση και με οποιαδήποτε άλλη μορφή κανονικότητας, δεν μπορεί να προσφέρει κανονικές δουλειές. Επί 4,5 χρόνια δεν προσέλκυσε καμία σοβαρή ξένη επένδυση και «κίνησε» την οικονομία στο βαθμό που την κίνησε, με κρατικό χρήμα προερχόμενο από την υπερφορολόγηση.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας