Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η επιχειρηματικότητα δεν είναι γένος.
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η επιχειρηματικότητα δεν είναι γένος.

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Στηρίζω τις γυναίκες επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που έχουν ιδέες, όραμα εφευρετική σκέψη, που θέλουν να δημιουργήσουν, να προσφέρουν και να εξελιχθούν. Μαζί θα ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η επιχειρηματική πρωτοβουλία και δραστηριότητα τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μου, καθώς η αύξηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο για την ωρίμανση των οικονομιών, δηλαδή αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, οικονομική ανάπτυξη και κυρίως δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Θεωρώ πώς η αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Με στήριξη στη νέα και δυναμική επιχειρηματικότητα για δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας με μια σειρά από παρεμβάσεις, θα βοηθήσουμε τους καινοτόμους νέους και νέες επιχειρηματίες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να δημιουργήσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνω στην πιο συστηματική ανάδειξη του τουρισμού στην Χαλκιδική μας, σχεδιάζοντας κίνητρα όπως:

-Αύξηση του συντελεστή δόμησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις

-Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

-Επιτάχυνση όλων των επενδυτικών σχεδίων σε τουριστικές μονάδες και την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων με κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή του στο κόστος.

Η επιχειρηματικότητα είναι η μηχανή για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ