Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η ΝΔ ξέρει να κυβερνά
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Η ΝΔ ξέρει να κυβερνά

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Με τη Νέα Δημοκρατία κυβερνήσαμε τα εννέα χρόνια από τα σαράντα όλων των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση.Με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι του κόμματος.Στηρίξαμε την κοινωνία μας δυναμικά σε όλες αυτές τις θητείες και βέβαια έχουμε να διαγράψουμε ακόμη πολύ σημαντική πορεία στο μέλλον.

Ο Κώστας Μητσοτάκης είχε προβλέψει πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα. Ο κ Καραμανλής έφερε τις επενδύσεις όπως την Cosco στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όμως ο λαός προτίμησε να ακολουθήσει το άυλο «λεφτά υπάρχουν» και ο κ Σαμαράς έφερε επενδύσεις όπως είναι ο TAP και άνοιξε το κεφάλαιο της δημιουργίας επενδύσεων στη Χαλκιδική με το ΞΕΝΙΑ κ.α. Επίσης φρόντισε να διασωθούν οι περιούσιες των αγροτών και τα εισοδήματα τους.

Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κοντεύει να κλείσει τετραετία και δεν έχει κάνει καμία επένδυση. Η Νέα Δημοκρατία έχει τις επενδύσεις «κορώνα στο κεφάλι της».

Τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ίδια έχει σαν πρώτο θέμα πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις και πότε θα κατατεθεί η μισθοδοσία . Έχουμε την ατυχία να παρακολουθούμε τα ποσοστά της ανεργίας να μειώνονται με την πρόσληψη ανέργων με πεντάμηνα και οκτάμηνα στην Αυτοδιοίκηση.

H κυβέρνηση παρουσιάζει ως αποτελέσματα της οικονομικής της πολιτικής την απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ από τα οποία μόλις το 17% πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψηφοθηρικά ή λάθος στοχεύσεις . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που μπορεί να δώσει συνέχεια και προοπτική στη χώρα όπως οι όλοι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας