Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Μόνο καθαρές λύσεις
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Μόνο καθαρές λύσεις

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Τον τελευταίο καιρό ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με τα καμώματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. και για το εάν και πότε θα παραιτηθούν οι βουλευτές Παπαχριστόπουλος και Μεγαλοοικονόμου, όταν στην οικονομία επικρατεί επενδυτική ερήμωση και οι μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει.

Ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του Μαξίμου και αδιαφορεί για θεσμικές αταξίες, όπως αυτή της αλλαγής του Κανονισμού του Βουλής, ή και για την πρωτοφανή δυσαρμονία μεταξύ της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ και της απήχησής του στο λαό.

Το 2014 ο σημερινός πρωθυπουργός καλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση να παραιτηθεί επικαλούμενος τη μικρή ήττα που είχε υποστεί η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

Τώρα ο κ. Τσίπρας δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες, παραμένει στην εξουσία ακόμη και με επίσημη δύναμη 145 βουλευτών ευελπιστώντας στις ψήφους προθύμων που εμφανίζονται από τους ΑΝ.ΕΛ. ή το Ποτάμι, μόνο που όλα αυτά είναι σημάδια πολιτικής παρακμής, που συνήθως καταλήγουν σε θεαματικές πτώσεις.

Μετά το οικονομικό και το κοινωνικό του ναυάγιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής, των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα με αποτέλεσμα η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση, αλλά δηλητηριάζει δυστυχώς και το σύνολο της δημόσιας ζωής.

Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα, για το προσωπικό του και το ηθικό του ναυάγιο.

Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει το συντομότερο δυνατόν χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας, αυτή η αρρωστημένη κατάσταση θα πρέπει να τερματιστεί και για αυτό απαιτούνται μόνο καθαρές λύσεις, που μπορεί να δώσει μόνο η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας