Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 2020
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 2020

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Γενέθλια 44 ετών είχε το ΠΑΣΟΚ και θέλουν οι συριζαίοι να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει, μέσω αρθρογραφίας, συνεντεύξεων και δηλώσεων αποθεώνουν τον πασοκισμό θεωρώντας πως είναι οι συνεχιστές του… προοδευτικού έργου που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80.

Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 2020, μπορεί η οποιαδήποτε σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου να είναι αστεία, αλλά η πρώτη φορά Αριστερά αντιγράφει με εξαιρετική επιμέλεια τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του πασοκισμού.

Μπορεί για τα μάτια του κόσμου να επιτίθεται στο βρόμικο ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων και της χρεοκοπίας, αλλά από την άλλη εκθειάζει το… δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, λες και δεν ήταν ένα «πακέτο» όλα αυτά στα χρόνια που κυβέρνησε η Χαριλάου Τρικούπη.

Το Μαξίμου εφαρμόζει το άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ του ’80 φώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», αλλά εννοείται πως απλά πουλούσε αριστερό σανό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτα θα έσκιζε τα Μνημόνια και τώρα υποτίθεται πως βγάζει τη χώρα από αυτά, έχει υπογράψει και ψηφίσει μνημονιακές δεσμεύσεις που φτάνουν έως το 2060.

Ο λαός ήρθε στην εξουσία το 2015 όπως και το 1981, αλλά τελικά αυτό που έγινε ήταν πως βολεύτηκαν σε θέσεις- κλειδιά τα «άξια» κομματικά στελέχη.

Το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» το ξαναζήσαμε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2014 και θα το ξαναζήσουμε στο δρόμο προς τις εκλογές του 2019.

Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο αλλά όλα γίνονται στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ηγεμονίας της Αριστεράς, οπότε δεν τρέχει και τίποτα που απλά κοροϊδευόμαστε εδώ και τριάμισι χρόνια.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας