Δελτία Τύπου

18 νέοι Πυροσβέστες στη Χαλκιδική
18 νέοι Πυροσβέστες στη Χαλκιδική

Σημαντική ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής εξασφαλίστηκε με δεκαοχτώ (18) νέους Πυροσβέστες οι οποίοι αποφοίτησαν πρόσφατα από τη σχολή Πυροσβεστών. Επτά (7) τοποθετήθηκαν στην Π.Υ. Πολυγύρου, ένας (1) στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κασσάνδρας και δέκα (10) στην Π.Υ. Ιερισσού.

Με αφορμή το γεγονός, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

¨Πρώτα πρώτα  συγχαίρω τους νέους Πυροσβέστες για την επιτυχία της αποφοίτησης τους. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία, υγεία, δύναμη και πάντα να πράττουν επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας μας.

Η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του τόπου μας με ανθρώπινο δυναμικό, ήταν το κύριο μέλημα για μένα και τους συνεργάτες μου.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια στη Χαλκιδική, θέσαμε υπόψη του το αίτημα και με τα ισχυρά επιχειρήματα που λίγο πολύ είναι γνωστά (ανεκτίμητος δασικός πλούτος, υπερσυγκέντρωση πληθυσμού, σύνθετη γεωμορφολογία κλπ), εξασφαλίσαμε την τοποθέτηση των δεκαοχτώ νέων Πυροσβεστών, με τους οποίους πλέον καλυπτόμαστε  σημαντικά ως περιοχή. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στελέχωση της Π.Υ. Ιερισσού η οποία εποπτεύει και καλύπτει μία από τις νευραλγικότερες περιοχές του τόπου μας, της προ του Άθω περιοχής, η οποία έχει πληγεί απανωτά από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, τα τελευταία χρόνια. Η ενίσχυση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και κατ΄ επέκταση η θωράκιση της ευρύτερης περιοχής Ιερισσού αποτέλεσε πρόκληση και υποχρέωσή μας να εξασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατό και αυτό πετύχαμε¨.