Δελτία Τύπου

25η Μαρτίου 1821. Μήνυμα
25η Μαρτίου 1821. Μήνυμα

 

Η 25η Μαρτίου, ταυτίζεται με την θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού και με το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού του Έθνους. 

Είναι η μεγάλη στιγμή του έθνους μας. Oι Έλληνες ποτέ δεν παρέμειναν οι ήσυχοι «ραγιάδες», το Γένος μας ποτέ δεν υποτάχτηκε στο σουλτάνο κατακτητή. 

Ενωμένο, με θάρρος  με αποφασιστικότητα και με αξιοθαύμαστη αντοχή, πέτυχε το στόχο της κατάκτησης του υπέρτατου αγαθού που λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Εμείς, οι νεώτεροι Έλληνες, οφείλουμε να αποδώσουμε την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους. 

Οφείλουμε και σήμερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις εκείνων που  αγνοούν επιδεικτικά τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία τώρα, όπως και τότε, να συσπειρωθούμε ως ελληνικό έθνος γύρω από τους  θεσμούς, την ορθόδοξη πίστη και την εθνική συνείδηση για να κατορθώσουμε  να διατηρήσουμε ακέραιες τις αρετές μας,  το ιστορικό παρελθόν μας, την παράδοσή μας.

Ας ευχηθούμε, με την ευκαιρία της εφετινής επετείου του ΄21 και ας ελπίζουμε στα δύσκολα αυτά χρόνια ιδεολογικής, κοινωνικής, πνευματικής και οικονομικής δοκιμασίας της πατρίδας  να έλθει σύντομα η ημέρα της ανάτασης, της ανασύστασης και της αναδημιουργίας.

 Χρόνια Πολλά.