Συνεντεύξεις και άρθρα

Ισχυρή Ανάπτυξη
Ισχυρή Ανάπτυξη

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη, ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απολογηθεί, επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει «όχι» στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων. Στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ αποτελούν κεντρικό βραχίονα οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια, τα περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και επιτέλους η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές. Θα στηρίξουμε τις επενδύσεις με μια πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους και επισημαίνω ότι θα αποτελέσει μέριμνά μας «να προχωρήσουν έργα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το σχέδιο μας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις, χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη –την ανάπτυξη– κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ, γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές για όλους. Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου, χρήματα δηλαδή για τα δημόσια νοσοκομεία, για τους δασκάλους και τους καθηγητές, για τους αστυνομικούς στις γειτονιές και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις