Συνεντεύξεις και άρθρα

H επένδυση στον Αϊ-Γιάννη της Σιθωνίας και η προσωπική επιλογή.
H επένδυση στον Αϊ-Γιάννη της Σιθωνίας και η προσωπική επιλογή.

Δύο χρόνια μετά την απόκτηση της παραθαλάσσιας έκτασης 253 στρεμμάτων στην περιοχή Αϊ-Γιάννης της Σιθωνίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, η εταιρεία ¨ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Κατασκευαστική¨, ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών κατασκευής του έργου περί το τέλος του καλοκαιριού.

Με επένδυση 50 εκατ. ευρώ η εταιρεία θα δημιουργήσει συγκρότημα που θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα χωριό με παραθεριστικές βίλες.

 Σε μία εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή, σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο δημιουργείται μεικτό τουριστικό θέρετρο υψηλής αισθητικής με σαφή προσανατολισμό προς την αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη.

Δύο χρόνια μετά, δικαιούμαι να αισθάνομαι βαθιά χαρούμενος για την  επιλογή μου ως Βουλευτής Χαλκιδικής το 2013, να διεκδικήσω και να υποστηρίξω με θέρμη την τουριστική αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης.

Ήταν επιλογή η οποία πέρασε από έντονες διακυμάνσεις, κριτικές και πάμπολλες δυσκολίες μέχρι την τελική αίσια κατάληξη.

Με σύμμαχο την ακλόνητη θέση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας περί δημιουργίας πόλων ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, κατορθώσαμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και να φτάσουμε στο τέρμα.

Ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Χαλκιδική και την Ελλάδα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

 Στην εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή του Αϊ-Γιάννη, σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο δημιουργείται μεικτό τουριστικό θέρετρο υψηλής αισθητικής με σαφή προσανατολισμό προς την αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη.

Η αξιοποίηση της έκτασης στον Αϊ-Γιάννη μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς τουριστικής ανάπτυξης, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στις προοπτικές του τόπου ενισχύοντας την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής.

Όμως την καλή είδηση συνοδεύει και μια κακή. Από το ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει ότι από το χρόνο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για το ακίνητο στον Αϊ –Γιάννη (21-11-2013), ο επενδυτής μέχρι σήμερα δεν έλαβε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, υπολείπεται μία, για την έναρξη των εργασιών.

Τα τέσσερα περίπου χρόνια αναλώθηκαν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους.

Επιβεβαιώνεται η πλήρης λειτουργική ανεπάρκεια του συστήματος και η ιδεοληπτική στάση της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Μία χώρα που χρειάζεται τέσσερα χρόνια να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για επένδυση 50 δισ. ευρώ είναι δύσκολο να βγει από το τούνελ στο οποίο βρίσκεται.